Intampinarea câștigătorul premiului Nobel pentru pace

Primul ministru Dr. Abiy Ahmed, câștigătorul premiului Nobel pentru pace din 2019, a primit întâmpinarea unui erou când s-a întors acasă, pe 12 decembrie 2019.

Înalți oficiali ai guvernului și rezidenți din Addis Ababa au salutat premierul cu sărbători în onoarea primei Nobel pentru Pace din Etiopia. Premiul castigatorului.

Un salut cu 21 de arme este, de asemenea, concediat în onoarea premierului.

Primul ministru a spus jurnaliștilor locali de la Aeroportul Internațional Addis Ababa Bole că Premiul a adus o ocazie excelentă de a construi imaginea țării.

El a chemat etiopienii să profite de oportunitatea de a-și construi țara ascultându-se reciproc și rezolvându-și diferențele.

Primul ministru și-a extins recunoștința către popoarele din Etiopia și Eritrea și în special președintele Isaias Afwerki.

Prim-ministrul și-a exprimat speranța că va sărbători în curând realizarea Premiului pentru pace nobilă cu președintele eritrean, Isaias Afwerki.

Primul ministru Dr Abiy a primit Premiul Nobel pentru pace la 10 decembrie 2019 la Oslo, Norvegia.

El a primit premiul în recunoașterea rolului său crucial în crearea păcii între Eritrea și Etiopia.

Premiul este, de asemenea, în semn de recunoaștere a eforturilor sale de a construi democrația în Etiopia și de a contribui la procesele de pace și reconciliere din Africa de Est și de Nord-Est.

În cadrul festivității de premiere, Berit Reiss-Andersen, președintele Comitetului Nobel norvegian, a declarat „Vă acordăm premiul pentru pace ca persoană, deoarece personal ați făcut o diferență extraordinară pe mai multe arii.”

„Totalitatea eforturilor dvs. ne-a convins că sunteți voi, domnule prim-ministru, cel care a avut cea mai importantă contribuție la pace în ultimul an”, a spus ea.

În conferința sa Nobel, premierul Dr. Abiy a mulțumit Comitetului Nobel norvegian „pentru recunoașterea și încurajarea contribuției mele la rezolvarea pașnică a litigiului de frontieră dintre Etiopia și Eritrea.”

Ca urmare a acordului de pace, „familiile separate de peste două decenii sunt acum unite, relațiile diplomatice sunt restaurate complet, serviciile aeriene și de telecomunicații au fost restabilite”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *