Etiopia strânge peste 25 de milioane de dolari pentru proiectul de înfrumusețare a Addis Abeba

Un efort de strângere de fonduri vizând înfrumusețarea capitalei etiopiene, Addis Ababa, a adunat peste 25 de milioane de dolari dintr-o secțiune a susținătorilor proiectului.

Biroul premierului Abiy Ahmed a dezvăluit luni 12 mai că cea mai recentă sumă de fonduri a fost strânsă din sprijinul local și internațional, inclusiv din partea guvernului italian care a contribuit cu 5.000.000 de euro.

Două îmbrăcăminte ale Națiunilor Unite au dat câte un milion de dolari fiecare în timp ce Banca Afacerilor de Dezvoltare, AfDB, a dat 600.000 de dolari. Cea mai mare tranșă de peste 17 milioane de dolari au fost depozite la Banca Comercială din Etiopia.

Proiectul își propune în principal să ridice imaginea și potențialul capitalului. Cu scopul de a crea numeroase locuri de muncă în faza de proiect, acesta urmărește, de asemenea, să genereze economii pe malul râurilor, să crească turismul urban și să ofere locuitorilor orașului zone de răgaz.

Fondurile plătite pentru „Înfrumusețarea proiectului Sherger” vor culmina cu un eveniment de cină „Dine for Sherger”, programat pentru sfârșitul acestei săptămâni. Un loc la eveniment este evaluat la 5 milioane birr. Printre alții, donatorii obțin o placă cu numele lor de-a lungul traseului proiectului și o ocazie foto cu premierul.

Biroul lui Abiy a publicat în ultimele luni patru runde de deponenți pentru cină. În mare parte au fost listate ținute și afaceri care funcționează în țară, precum și mai multe persoane fizice.

Proiectul Addis Ababa Riverside este o inițiativă de trei ani a prim-ministrului Republicii Federale Democrate din Etiopia, H.E. Abiy Ahmed Ali.

Proiectul de dezvoltare se va derula de-a lungul celor două mari râuri din Addis Abeba – care se întinde pe 23,8 km și respectiv 27,5 km – până la munții Entoto până la râul Akaki.

„Proiectul își propune în esență să ridice imaginea și potențialul capitalului. Cu scopul de a crea numeroase locuri de muncă în faza proiectului, acesta urmărește, de asemenea, să creeze economii pe malul râului, să crească turismul urban și să ofere locuitorilor orașului zone de răgaz ”, spun paginile sale oficiale de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *