Banca Mondială aprobă 550 milioane USD pentru Etiopia

WB Consiliul de administrație executiv al Băncii Mondiale a aprobat în total 550 de milioane de dolari pentru Etiopia pentru a sprijini eforturile țării de a îmbunătăți mijloacele de viață ale pastorilor și reformele sale în curs de activitate din sectorul energiei electrice.

În consecință, a aprobat 350 de milioane de dolari (70 milioane de dolari acordare a unui credit de 280 de milioane de dolari) de la International Development Association (IDA), în sprijinul eforturilor țării de a îmbunătăți traiul și rezistența a 2,5 milioane de pastori și agro-pastoriști din zonele joase.

Proiectul de reziliență pentru țările joase va ajuta la îmbunătățirea mijloacelor de trai și a rezistenței comunităților pastorale și agro-pastorale din Etiopia, abordând constrângerile obligatorii ale acestora, a declarat Banca într-un comunicat.

„Proiectul va pune comunitățile responsabile de propriile lor priorități de dezvoltare, permițându-le să identifice, să conducă și să gestioneze inițiativele de dezvoltare locală”, a declarat Carolyn Turk, directorul țării Băncii Mondiale pentru Etiopia, Sudan și Sudanul de Sud.

Conform declarației, proiectul va reduce degradarea mediului pe termen lung și vulnerabilitatea comunităților la secetele legate de schimbările climatice.

De asemenea, va facilita accesul la serviciile sociale esențiale, cum ar fi resursele de apă pentru comunități, va îmbunătăți facilitățile veterinare și va ajuta la construirea infrastructurii cheie, precum drumurile podurilor, piețele de animale, schemele de irigații la scară mică.

Proiectul va sprijini introducerea de tehnologii care îmbunătățesc productivitatea animalelor (adică producția de lapte și carne). În plus, va îmbunătăți legăturile de piață și comercializarea, facilitând dezvoltarea parteneriatelor între companii private și grupuri de producători.

În mod similar, Programul de garantare a energiei regenerabile de 200 de milioane de dolari (REGREP) aprobat de bancă va sprijini reformele continue ale sectorului energiei din Etiopia și va susține finanțarea sectorului privat pentru generarea de energie regenerabilă.

Programul va sprijini reformele continue ale guvernului etiopian și va susține finanțarea sectorului privat pentru producerea de energie regenerabilă.

REGREP va sprijini dezvoltarea a peste 1.000 MW de proiecte de producție independentă de energie solară și eoliană (IPP) în Etiopia, inclusiv inițiativa Scaling Solar Group Bank.

Activat prin Proclamația Parteneriatului Public-Privat 2018, acest program reflectă o nouă modalitate de a face afaceri în sectorul energetic din Etiopia – trecerea de la finanțarea publică continuă la achiziții publice concurențiate de noi concurențe, conduse de sectorul privat.

„Cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale, acest program va crea o platformă pentru participarea sectorului privat atât de necesar în sectorul energetic crucial, prin reducerea riscurilor investițiilor în Etiopia”, a declarat Carolyn Turk, directorul țării Băncii Mondiale pentru Etiopia, Sudan și Sudanul de Sud.

„Programul are potențialul de a investi peste 1,5 miliarde de dolari în investiții din sectorul privat”, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *